Snöhästar

Här kommer fler snöbilder ifrån den 7/12
 
 
Det var verkligen hur mycket snö som helst. Tycka vad man vill om snön men det blev fina bilder.  Nu är det inte vitt i hagen utan lerigt och kletigt.
 

Ibland är det svårt att sitta kvar

Här kommer en lista över avtrillingar värd att nämnas:
 
¤ Uffe (2007?). Vi red på utebanan på ridskolan. Han blev rädd för något och jag åker av. Jag slog i höften. Det här är nog den avtrillningen som gjort ondast. Jag kunde knappt gå efteråt för jag hade så ont. Men det gick över efter ett par dagar.
 
¤ Penny (2008?). Hon hoppade men rätt mycket rygg och jag hoppade mig ur sadeln. Den här avtrillningen gjorde inte lika ont som uffe. Men denna skadan satt i längre. Jag kunde inte rida på två veckor och jag besökte sjukgymnast. Jag hade sträckt bäckenet eller något.
 
¤ Cirona (2001?). Vi hoppade över däck. Fyra däck. Två brevid varandra och de andra två på de andra två. Jag hade två bommar som ramade in. Så man fick rida genom bommarna och sen hoppa däcken. Jag  red sedan åt andra hållet och Cirona stannade. Jag är på väg av men lyckas hålla mig fast hänande på sidan på henne. Jag inser att jag inte kan komma upp igen så det var bara att släppa.
 
¤ Cirona. (2001?) Vi hoppade ett lite högre hinder och i landingen så löser stiglädret ur sig och jag dras ner. Efter det blev hon hopprädd och vågade inte hoppa så högt.
 
¤ Baloo (2003?). Vi hoppade ett pytte hinder i galopp. Han hoppade rätt stort. Efteråt hade jag svängsvårigheter. Ridbanans "vägg" var en slutning. Han visste inte riktigt vart han skulle ta vägen. så han svängde i sista stund och jag fortsätte rakt fram.
 
¤ Pirat (2001-04?). Han stannade och gjorde en 90 graders vänding.  4 sådana avtrillningar på 3 lektioner. En av gångerna jag ramlade av så kände jag att jag tappade koncentrationen för honom bara någon sekund. Då kom den där vändingen direkt.
 
¤ Csenge (2008?). Detta var typ lektionen efter pennyavtrillningen. Vi skrittade av hästarrna på en åker. En annan häst blir rädd för något och börjar galoppera iväg. Det irreterande var att jag såg att den andra hästen blev rädd innan Csenge såg det så jag var berädd på att hon skulle bli rädd.. Men hon gjorde en snävvänindning och jag åkte av och landa på rygg. Men jag slog mig inte vilket var skönt.
 
Cirona (2007?) Jag red barbacka i skogen och travade. Jag kanar helt enkelt av. och landar på fötterna. Den bästa avtrillningen någonsin.
 
Cirona (2009?) Min senaste avtrillning. Jag red barbacka. Det flög upp fåglar ur dammen och hon hoppar till eller gör en snävvänding. Av åker jag iallafall och slår i höften men det gick bra och smärtan försvann fort.
 
 
Det här är bara en bråkdel av alla gånger jag ramlat av. Jag har nog åkt av ca 40 gånger. ca 12 gånger på Cirona.
 
 
 
Bilden är tagen 7/12 i år. 
 
 
 

Ridskolehästar 2013

Ska vi ta och göra en årssammanfattning på ridskoleridningen? Eller ja. Iallafall skriva namnet på hästarna jag ridit. Jag började året med hästbyte.
 
Jag började rida Aransas som jag aldrig hade ridit förut. Jag red honom fyra gånger.  Två pass dressyr och två pass hoppning (ett markarbetepass och ett hopppass). Sedan varvade jag med att rida Aransas på hoppningen och Tamara på dressyren.
 
 
Aransas 4 gånger
Tamara 1 gång Dressyr (det hade blivit en gång till om jag inte lämnat åb)
Aransas 2 gånger. Markarbete  och hoppning.
Tamara 2 dressyr + 1 markarbete (dvs 3 lektioner)
Aransas hoppning.
 
Sedan började jag rida Monkey och red honom ca 9 gånger. Under monkey tiden så red jag igen en gång (i en annan grupp) och då red jag Tamara.
 
Sen blev det sommaruppehåll och när ridskolan började igen så var monkey skadad (stor hovböld). Så jag det blev hästbyte till en ny häst. Ture. Jag red honom tre gånger. En uteritt och två hopplektioner (markarbete och hoppning). Sen blev ture sjuk och det blev hästbyte igen (fast det hade kanske blivit hästbyte ändå)
 
Jag började rida Bolfgang och red honom 7 gånger. Sedan avslutade jag terminen med att rida Monkey 4 gånger.
 
 
På bilden ser vi Bolfgang med annan ryttare.
 
Jag har varit riktigt nöjd med detta året och jag ser framemot att nästa ridskoleår.